Werk je browser bij

Zo te zien gebruik je een verouderde of niet ondersteunde browser.
Gebruik een recente versie van één van de volgende browsers voor een optimale werking van deze website

Download Chrome Download Firefox Download Edge

Kijkwijzer

Kijkwijzer waarschuwt ouders en opvoeders tot welke leeftijd een televisieprogramma of film schadelijk kan zijn voor kinderen. Kijkwijzer doet dat ten eerste met het geven van een leeftijdsaanduiding:
Alle Leeftijden, 6 jaar, 9 jaar, 12 jaar en 16 jaar. 
Daarnaast zijn er de pictogrammen die de reden van het advies aanduiden:
geweld, angst, seks, discriminatie, drugs- en/of alcoholmisbruik en grof taalgebruik.

Het officiële advies plaatsen wij, zodra dit bekend is, naast onze films in de vorm van onderstaande icoontjes.

Icoontjes
Wat betekenen de verschillende icoontjes. Hieronder staat een overzicht

AL: Alle leeftijden.
6: Mogelijk schadelijk voor kinderen onder de 6 jaar (adviesleeftijd).
9: Mogelijk schadelijk voor kinderen onder de 9 jaar (adviesleeftijd).
12: Mogelijk schadelijk voor kinderen onder de 12 jaar. Kinderen jonger dan 12 jaar worden niet toegelaten zonder begeleiding van een volwassene. Kinderen jonger dan 12 jaar onder begeleiding van een volwassene worden wel toegelaten.
14: Mogelijk schadelijk voor kinderen onder de 14 jaar. Kinderen jonger dan 14 jaar worden niet toegelaten zonder begeleiding van een volwassene. Kinderen jonger dan 14 jaar onder begeleiding van een volwassene worden wel toegelaten.
16: Geen toegang voor personen onder de 16 jaar, ook niet onder begeleiding van een volwassene of ouders/verzorgers.
18: Geen toegang voor personen onder de 18 jaar, ook niet onder begeleiding van een volwassene of ouders/verzorgers.

De leeftijden van Kijkwijzer kennen  ook een wettelijk aspect. Dit is geregeld in Artikel 240a van het Wetboek van Strafrecht.

Volgens de wet krijgen kinderen die jonger zijn dan 16 jaar geen toegang tot een bioscoopfilm met de leeftijdgrens 16. Ook niet wanneer zij door een volwassene worden begeleid. Bij twijfel kan er om legitimatie worden gevraagd. Neem dus altijd een geldig legitimatiebewijs mee.

Bij films met de overige leeftijdgrenzen worden kinderen onder de leeftijdsgrens onder begeleiding van een volwassene toegelaten. Wij adviseren u om vooraf altijd de trailer van de film te bekijken voor een indicatie of de film geschikt is.

Baby's en kleine kinderen:
Wij raden het ten zeerste af kinderen jonger dan 2 jaar mee te nemen naar een filmvoorstelling. Iedere bezoeker van de bioscoop moet in het bezit zijn van een geldig toegangsbewijs, dus ook voor een kind jonger dan 2 jaar zal een ticket gekocht moeten worden. Dit vanwege het aantal bezoekers dat er maximaal in onze bioscoopzaal aanwezig mag zijn. Hierin wordt geen onderscheid gemaakt tussen een baby, schootkind, peuter, kleuter of volwassene.

Voor meer informatie of klachten over de classificaties kunt u contact opnemen met Kijkwijzer, klik hier voor de website.

Heeft u een vraag neem dan contact met ons op via e-mail of telefoon 078-6912923