Werk je browser bij

Zo te zien gebruik je een verouderde of niet ondersteunde browser.
Gebruik een recente versie van één van de volgende browsers voor een optimale werking van deze website

Download Chrome Download Firefox Download Edge

Kijkwijzer

Kijkwijzer waarschuwt ouders en opvoeders tot welke leeftijd een televisieprogramma of film schadelijk kan zijn voor kinderen. Kijkwijzer doet dat ten eerste met het geven van een leeftijdsaanduiding: Alle Leeftijden, 6 jaar, 9 jaar, 12 jaar en 16 jaar. Daarnaast zijn er de pictogrammen die de reden van het advies aanduiden: geweld, angst, seks, discriminatie, drugs- en/of alcoholmisbruik en grof taalgebruik.

De leeftijden van Kijkwijzer kennen  ook een wettelijk aspect. Dit is geregeld in Artikel 240a van het Wetboek van Strafrecht.

Volgens de wet krijgen kinderen die jonger zijn dan 16 jaar geen toegang tot een bioscoopfilm met de leeftijdgrens 16. Ook niet wanneer zij door een volwassene worden begeleid. Er kan om legitimatie worden gevraagd. 

Bij films met de overige leeftijdgrenzen worden kinderen onder de leeftijdsgrens onder begeleiding van een volwassene toegelaten. Wij adviseren u om vooraf altijd de trailer van de film te bekijken voor een indicatie of de film geschikt is.

Baby's en kleine kinderen:
Wij raden het ten zeerste af kinderen jonger dan 2 jaar mee te nemen naar een filmvoorstelling. Iedere bezoeker van de bioscoop moet in het bezit zijn van een geldig toegangsbewijs, dus ook voor een kind jonger dan 2 jaar zal een ticket gekocht moeten worden. Dit vanwege het aantal bezoekers dat er maximaal in onze bioscoopzaal aanwezig mag zijn. Hierin wordt geen onderscheid gemaakt tussen een baby, schootkind, peuter, kleuter of volwassene.

Voor meer informatie of klachten over de classificaties kunt u contact opnemen met Kijkwijzer, klik hier voor de website.