Werk je browser bij

Zo te zien gebruik je een verouderde of niet ondersteunde browser.
Gebruik een recente versie van één van de volgende browsers voor een optimale werking van deze website

Download Chrome Download Firefox Download Edge

In de Expositieruimte van Cultureel Centrum Landvast worden al tien jaar exposities georganiseerd in verschillende kunstdisciplines met onder andere Schilderkunst, Fotografie, Beeldhouwkunst, enz

Wij bieden daarmee een mooi podium voor de (regionale) kunstenaars om zijn/haar werk aan een groot publiek te presenteren én te verkopen.

Wat ons weer in de gelegenheid brengt om de diversiteit van de verschillende kunstuitingen te laten zien. Inmiddels is de Exporuimte uitgegroeid tot een gewilde plek onder de Kunstenaars. 

Huidige expositie

Wilt u onder begeleiding van Marjon den Engelsman de expositie bezoeken, dan is dat mogelijk. Op vrijdag 24 juli en zaterdag 25 juli zijn er enkele momenten waarop dit mogelijk is. Neem hiervoor contact op met Marjon den Engelsman via info@marjondenengelsman.nl of
06-45108917.

Bekijkt u hieronder de vlog die we eerder hebben opgenomen.

 

Marjon den Engelsman is gefascineerd door de wereld, haar bewoners en hun woonplekken. Het met elkaar samenleven vanuit zoveel verschillende achtergronden levert haar inspiratie. In deze expositie is haar werk in diverse series te zien rond het thema Ritme. Nadruk ligt op de eenheid die ondanks de verschillen ontstaat. Hoewel we allen een eigen geschiedenis en toekomst hebben, zijn we met elkaar in een straat of stad toch een samenleving. De diversiteit maakt onze wereld kleurrijk en bijzonder.

In de schilderijen – vaak mixed media – wordt dit alles weergegeven door een spel van lijnen en vlakken, een abstractie waarbij ritme de hoofdrol speelt. We zien lijntjes die we met elkaar hebben, hokjes waarin we elkaar plaatsen, vlakken die iets lijken prijs te geven van een onderlaag alsof je een beetje door de muur heen kunt kijken, zoals we een ander persoon kunnen leren kennen voorbij de buitenkant.

De serie Ritme van het Zuiden neemt de kijker mee naar warmere streken, vakantieherinneringen, geuren van zee en zonnebrandolie. De warme kleuren versterken dat effect.

De series Ritme van Dordrecht en Rotterdam tonen steden aan het water, hun reflectie daarin, mooie oude panden of juist nieuwe herrezen hoogtes.

De serie On the Rocks heeft zowel het zuiden in zich (bergstadjes) als ook het idee van grote lagen aarde, steen en geschiedenis onder ons. Vaak is het aandachtspunt hooggeplaatst. Daar gebeurt het, hier en nu. De grote partij daaronder symboliseert de ‘oude tijd’.

Het nieuwste werk toont steeds minder stad en meer natuur. De liefde van de kunstenaar gaat uit naar rust, vogelgeluiden, ruimte. Het ‘Back to Nature verlangen’ wordt steeds meer zichtbaar.

Marjon den Engelsman heeft haar ATELIER 49 in Zwijndrecht, in verzamelgebouw Palet, aan de Westelijke Parallelweg 50. Op afspraak is haar werk daar te zien. Ook geeft zij daar schildercursussen en maandelijks workshops.

www.marjondenengelsman.nl

 

Zelf exposeren?

Bent u zelf Kunstenaar ? En wilt u uw werk exposeren in Landvast?
Neem dan contact op of stuur een presentatie van uw werk naar Teus van Kooten

Contact: Teus van Kooten

E-mail: artworks@teusvankooten.com