Verenigingen

De Klinkers

Een gezelligheidskoor met ca. 90 leden, zowel mannen als vrouwen. Zij repeteren om de twee weken op maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur in Landvast Salon. De dirigent is Hendrik Jan van Dijkhuizen. Het koor verzorgt regelmatig optredens op diverse locaties zoals in winkelcentra, bejaardentehuizen etc. Ook hebben zij al diverse keren een kerstconcert gegeven in Cultureel Centrum Landvast.


Voor informatie kunt u terecht op de website: http://www.gezelligheidskoordeklinkers.nl/

C.O.V. Egberts

Het Christelijke Oratorium Vereniging Egberts heeft zijn naam te danken aan oud-dirigent en medeoprichter Marinus Egberts, die het koor 12 jaar heeft geleid en het koor is in 1969 gestart. Vanaf 1996 wordt het koor geleid door Leo Lommers uit Zwijndrecht. Het koor telt 70 leden en zingt onder andere muziekstukken van J.S. Bach,  G.F. Händel, J. Brahms etc. Het koor repeteert iedere donderdagavond van 19.45 tot 22.00 uur in Landvast Panorama.
Voor informatie kunt u terecht op de website: http://www.cov-egberts.nl/home

Balletcentrum Carmen de Haan

Ons lesaanbod bestaat onder andere uit algemene dansvorming, klassiek ballet en urban dance. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om elk jaar auditie doen voor de selectieklas moderne dans/jazz dance. Leslocaties: De Til Giessenburg, Het Landvast Alblasserdam en De Poorthof Nieuwpoort.
Voor informatie kunt u terecht op de website: http://www.balletcentrumcarmendehaan.nl

Christelijke Muziekvereniging Soli Deo Gloria

Muziekvereniging Soli Deo Gloria beschikt over een Fanfare orkest, het leerlingenorkest Solide en de Melody Percussion Band. De fanfare repeteert iedere dinsdag van 20.00 tot 22.00 uur in Landvast Royaal. Als leerlingen les hebben gehad bij de muziekschool mogen ze daarna plaatsnemen bij Solide om het samenspel en het spelen in een orkest onder de knie te krijgen. Zij repeteren dinsdag van 18.45 tot 19.45 uur. De Melody Percussion Band valt ook onder Soli Deo Gloria en repeteert op vrijdag van 20.00 tot 22.00 uur. Daarvoor repeteert de slagwerkjeugd van 19.00 tot 19.45 uur.
Voor informatie kunt u terecht op de website: www.sdgalblasserdam.nl

Zangles: zingzingzing / Zangpodium

Zin om te leren zingen? Of wil je auditie doen voor een zangprogramma, een band of iets anders of schrijf je liedjes en kan je wel hulp gebruiken? Dan ben je hier aan het juiste adres. Schrijf je in voor zangles, of kom eerst eens langs voor een proefles. Alle stijlen zijn mogelijk. De zanglessen zijn bedoelt voor kinderen, jongeren en volwassenen. Van beginners tot (semi) professionals. Een einduitvoering/optreden behoort tot de mogelijkheden. Naast de gewone zanglessen worden er ook andere zangactiviteiten georganiseerd. Dus hou de website in de gaten!
Voor informatie kunt u terecht op de website: http://www.zingzingzing.webklik.nl

Windmill Big Band

In 1983 opgericht als lokale big band, nu een semi-professionele 17-man formatie. De thuisbasis is Alblasserdam en er wordt dan ook gerepeteerd in de multifunctionele zaal van Landvast op maandagavond. Het repertoire is veelzijdig. Het orkest vertolkt naast de traditionele Big Band standaards ook composities van hedendaagse componisten en arrangeurs. De Big Band heeft al diverse prijzen gewonnen, zoals de eerste prijs op het Veluws Big Band Festival, het Nationaal Big Band Concours Hoofddorp etc. Voor informatie kunt u contact opnemen met Wim Meijdam,  w.meijdam@hotmail.com of een kijkje nemen op de website: www.wmbb.nl
Voor informatie kunt u terecht op de website: http://www.wmbb.nl

Sportschool Tromp

Sportschool Tromp is in oktober 1966 opgericht door een initiatief van Teun Tromp en is daarmee de oudste sportschool in de regio Alblasserwaard. Sportschool Tromp is gespecialiseerd in de sporten judo en karate. Ook worden er zelfverdedigingcursussen gegeven. In Landvast worden er elke donderdag tussen 16.30 en 22 uur lessen gegeven in o.a. karate en judo. Informatie is verkrijgbaar via e-mail: info@sportschooltromp.nl of tel: 0184 413658.
Voor informatie kunt u terecht op de website: http://www.sportschooltromp.nl/

Historische Vereniging West-Alblasserwaard

Regelmatig wordt er door landvast met deze organisatie samengewerkt, exposities en zoals te zien is op de foto's op de website van deze vereniging een prachtig toneelstuk genaamd 'Het Lied van de Arbeid'
Voor informatie kunt u terecht op de website: http://www.hv-wa.nl/

Bridgeclub De Mijlpaal

Al 25 jaar is Bridgeclub De Mijlpaal een echte gezelligheidsclub. Op dinsdagmiddag van 13.00 tot 16.30 uur en op donderdagavond van 19.30 tot 22.30 uur wordt er in de Landvast Salon gebridged. Na een periode van een ledenstop kunnen wij nu weer enkele leden plaatsen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dhr. Van Zon, tel: 078-6913566 en Mw. Goedegebuur, tel: 0184 682091.
Voor informatie kunt u terecht op de website: http://www.bridgeclubdemijlpaal.nl

Bingovereniging Les Fleurettes

Elke woensdagavond is er een mogelijkheid om bingo te spelen in de Panoramazaal van Landvast. Aanvang 19.45 uur. Er wordt gespeeld ten bate van twirlvereniging Les Fleurettes.

De Verzamelaar

Iedere 2e zaterdag van de maand zijn de Verzamelaars actief in de Landvast Panorama. Van 12.00 uur tot 16.00 uur kunt u op deze ruilbeurs terecht voor de meest uiteenlopende zaken. Deze verzamelbeurs wordt bezocht door verzamelaars van o.m. postzegels, sigarenbanden, ansichtkaarten, speldjes, munten e.d. Inlichtingen over deze verzamelbeurs via tel: 078 6156814.

Biljartvereniging 'Landvast'

In Landvast staan drie biljarttafels. Biljart vereniging "Landvast" speelt in de regio competitie en spelen onderling ook wel competities. Ook zijn er wel eens uitwisselingen met andere verenigingen. Voor meer informatie: landvastbiljart2018@gmail.com
Voor informatie kunt u terecht op de website: http://home.kpn.nl/pjlstaal1942/Biljartvereniging_Landvast/Home.html

Vakantiebijbelweek

Elk jaar in de eerste week van de zomervakantie is er de Vakantie Bijbel Week voor alle Alblasserdamse kinderen van 4 tot en met 14 jaar. De ingrediënten van de week zijn: samen zingen, knutselen, naar een verhaal uit de bijbel luisteren en de sketch bekijken. Op vrijdagmorgen wordt er een spelmorgen gehouden. Op vrijdagmiddag is er geen VBW, dan wordt Landvast klaargemaakt voor de slotavond. Iedereen is deze avond welkom. Voor informatie kunt u contact opnemen met mevrouw mevrouw van der Hek, tel: 078-75186512

Jeugdland

In zoals altijd de laatste week van de zomervakantie wordt het kinderevenement Jeugdland georganiseerd. In en om het gebouw vinden diverse activiteiten als figuurzagen, bloemschikken, voetbal, danslessen enz. plaats.
Voor informatie kunt u terecht op de website: http://www.jeugdlandalblasserdam.nl

Stichting Welzijnswerk Alblasserdam

De SWA heeft als doel het bevorderen, c.q. uitvoeren van een gezamenlijk en samenhangend welzijnsbeleid voor ouderen en daarmee gelijkwaardige groepen in het werkgebied van de stichting. De SWA organiseert in Landvast stijl- en countrydansles, klaverjassen, seniorenorkest, knutselclub, sjoelen, yoga / ontspanningstherapie, schilderclub, volksdansen en biljarten. Voor informatie kunt u bellen naar 078 6921600 of mailen naar zorgbureau@swoaalblasserdam.nl.
Voor informatie kunt u terecht op de website: http://www.stichtingwelzijnalblasserdam.nl/

Volg ons