Filmprogrammering

Canaletto & the art of Venice

Canaletto & the art of Venice

Omschrijving:
Exhibition on Screen opent het vijfde seizoen met Canaletto en de Kunst van Venetië, een indrukwekkende reis naar het leven en de kunst van de beroemde schilder Giovanni Antonio Canal, beter bekend als Canaletto. Geen kunstenaar ving de essentie en de allure van Venetië beter.
De opmerkelijke groep van meer dan 200 schilderijen, tekeningen en afdrukken bieden ongeëvenaard inzicht in het kunstenaarschap van Canaletto en zijn tijdgenoten, en Venetië dat hij meesterlijk vast legde. De film biedt ook de kans om bij twee officiële koninklijke residenties - Buckingham Palace en Windsor Castle – binnen te stappen en meer te weten te komen over de kunstenaar en Joseph Smith, de man die Canaletto introduceerde naar Groot-Brittannië.
Geleid door de curatoren van The Royal Collection Trust en toonaangevende experts in de Venetiaanse geschiedenis, is de film niet alleen een geweldige manier om de tentoonstelling te zien, maar ook de mogelijkheid om dichter bij Canaletto en Venetië te komen dat hem heeft geïnspireerd.

Entree € 8,50

Cast & Crew


Regie David Bickerstaff
Lengte 01:25
Jaartal 2017
Bioscoop 26 nov 2017
Kijkwijzer
Reserveer:
Kies voorstelling:
  

Middag:
-
+
à € 8,50
Canaletto_OneSheet_REPRO_131537548567236093_big.jpg

Volg ons