Werk je browser bij

Zo te zien gebruik je een verouderde of niet ondersteunde browser.
Gebruik een recente versie van één van de volgende browsers voor een optimale werking van deze website

Download Chrome Download Firefox Download Edge

Recensie The High Note

Elke maand gaan er diverse films in première in Landvast in Alblasserdam. Maar waar gaan die films precies over? Om een tipje van de sluier op te lichten vraagt Landvast soms een Alblasserdammer om een recensie te schrijven over een film die in première gaat. Deze keer de beurt aan acteur Martijn Lakemeier die de eerste try-out voorstelling in Cinema Royaal mocht bijwonen.

The High Note in Cinema Royaal.

Zaterdag 6 juni was het zover, de eerste Try-out voorstelling in Cinema Royaal, er werd een voorpremière vertoond van de komedie The High Note met o.a. Dakota Johnson in de hoofdrol (bekend van de Fifty shades of Grey films)

De plannen waren er al voor de coronacrisis, maar zijn nu eindelijk een feit. Landvast heeft er een prachtige multifunctionele bioscoopzaal bij: Cinema Royaal. Met het beeld, geluid en de programmering van deze zaal doen ze recht aan alle echte filmliefhebbers.

Voorop staat dat naar de film gaan in Cinema Royaal, altijd een gezellige avond of middag uit is. De zaal is ingericht met grote, luxe rode fauteuils die elk voorzien zijn van een eigen tafeltje. Een knusse huiskamersfeer, maar door de ruime zaal is het ook mogelijk om veel afstand te houden. Het bestellen van een drankje of lekkere hapjes vanaf de wisselende ‘Royale’ menukaart, kan via een medewerker of eenvoudig via de telefoon worden doorgegeven. Na afloop van de film draait u gerust de stoelen wat bij om gezellig nog even na te praten.

In de maand juni mag Landvast 30 gasten per voorstelling ontvangen. Het programma is gevuld met veel verschillende try-out voorstellingen voor try-out tarieven, waarbij ze de mening van de gasten zeer op prijs stellen.

Onder de bezoekers van de voorstelling van afgelopen zaterdag mocht Landvast filmacteur Martijn Lakemeier (bekend van o.a. de film Oorlogswinter en de serie Hollands Hoop) en zijn familie verwelkomen en aan hem werd uiteraard ook zijn kritische blik op de filmbeleving in Cinema Royaal gevraagd.

Martijn vertelde het volgende: Het ‘Cinema Royaal’ concept van Landvast is precies wat het doet hopen: Super comfortabele stoelen met genoeg ruimte ertussen, een tafeltje met een hapje en een drankje ernaast en, zoals we dat van deze bioscoop gewend zijn, goed geluid en een goede projectie. Nu is er dus echt geen enkele reden meer om nog thuis te blijven!

Over de film The High Note had hij het volgende te zeggen: Deze film zou ik plaatsen in de categorie ‘kijkt lekker makkelijk weg’. Een enigszins dun komisch-romantisch verhaal over de liefde voor muziek met uiteindelijk toch een slim plot. Perfect voor date-night met je partner dus!

In The High Note: Is Grace Davis (Tracee Ellis Ross) een superster in de overweldigende muziekscene van Los Angeles. Zowel haar talent als haar ego zijn tot ongekende hoogtes gestegen. Maggie (Dakota Johnson) is haar trouwe assistente, die non-stop met de meest uiteenlopende klusjes bezig is, maar er nog steeds van droomt om ooit muziekproducent te worden. Als de manager van Grace (Ice Cube) haar een keuze voorlegt die haar carrière een andere wending kan geven, komen Maggie en Grace met een plan dat hun levens voorgoed kan veranderen.

Naast Martijn bestond het publiek uit mensen die meegedaan hadden aan een speciale Facebookactie. Iedereen werd gevraagd om na afloop een korte enquête in te vullen, hier kwamen een aantal nuttige aanvullingen uit, maar iedereen was enthousiast over dit leuke, nieuwe concept.

Voor de actuele programmering, ook van Cinema Royaal, kijkt u  op www.landvast.nl