Opera, ballet en concerten

De mooiste Londense opera's en avondvullende balletten van The Royal Opera House zijn ook in Landvast te zien. Operaliefhebbers die niet in de gelegenheid zijn om de premièreavonden van het vermaarde Royal Opera House in Londen bij te wonen, kunnen nu toch genieten van de scherpste regies en beste zangprestaties. De voorstellingen worden geheel live uitgezonden vanuit Londen.

 

 

januari
11

André Rieu Nieuwjaarsconcert 2019

Zie André en zijn Johann Strauss Orchestra in Sydney op het witte doek voor een onvergetelijke filmervaring. Zijn 2019 Nieuwjaarsconcert is SLECHTS TWEE DAGEN te zien op vrijdag 11 en zondag 13 januari.
januari
22

Schoppenvrouw, The Queen of Spades (Opera)

De meest ambitieuze opera van Tsjaikovski krijgt sterbehandeling in de enscenering van Stefan Herheim, met een cast als Eva-Maria Westbroek, Felicity Palmer en Aleksandrs Antonenko.

The Queen of Spades is een opera van Pjotr Iljitsj Tsjajkovski, naar een verhaal van Poesjkin. Het libretto is geschreven door de componist en zijn broer Modest en bestaat uit drie bedrijven (7 tonelen). De première was in 1890, in St. Petersburg. Het werk werd internationaal bekend in 1906, door de uitvoering in de Scala. In Nederland werd het pas in het seizoen 1956-57 voor het eerst opgevoerd. "Schoppenvrouw" word als Tsjajkovski's op één na beste opera beschouwd.
januari
30

La Traviata (Opera)

Richard Eyre's verbluffende productie van Verdi's meest geliefde opera komt terug met sterrensopraan Ermonela Jaho en Angel Blue als Violetta; ook Plácido Domingo en Charles Castronovo zullen hun opwachting maken.
februari
19

Don Quixote (Ballet)

Liefde en vriendschap triomferen in Carlos Acosta's levendige productie van dit oogverblindende ballet.
april
2

La Forza Del Destino (Opera)

Christof Loy regisseert een met sterren bezaaide cast, waaronder Anna Netrebko, Jonas Kaufmann en Christopher Maltman, in Verdi's epische opera, olv Antonio Pappano.
april
30

Faust (Opera)

De meest populaire opera van Gounod komt terug in de verbluffende Parijse productie van David McVicar, met zangers waaronder Michael Fabiano, Diana Damrau en Erwin Schrott.
mei
16

Within the Golden Hour / New Sidi Larbi Cherkaoui / Flight Pattern (ballet)

Het hedendaagse gezicht van The Royal Ballet in heropleving van werken van Wheeldon en Pite en een wereldpremière van Sidi Larbi Cherkaoui.
juni
11

Romeo and Juliet (Ballet)

Shakespeare's gepassioneerde minnaars ontmoeten passie en tragedie in Kenneth MacMillans ballet.

Volg ons