Opera, ballet en concerten

De mooiste Londense opera's en avondvullende balletten van The Royal Opera House zijn ook in Landvast te zien. Operaliefhebbers die niet in de gelegenheid zijn om de premièreavonden van het vermaarde Royal Opera House in Londen bij te wonen, kunnen nu toch genieten van de scherpste regies en beste zangprestaties. De voorstellingen worden geheel live uitgezonden vanuit Londen.

 

 

oktober
28

Die Walküre (Opera)

Antonio Pappano dirigeert een geweldige cast waaronder Stuart Skelton, Emily Magee, John Lundgren en Nina Stemme in de tweede opera in 'Der Ring des Nibelungen' van Richard Wagner.

Die Walküre is het tweede werk en de 'eerste avond' van Richard Wagner's vier-opera cyclus Der Ring des Nibelungen, als vervolg op Das Rheingold. Het is de meest uitgevoerde opera van de cyclus geworden, geliefd en bewonderd om zijn genuanceerde en intelligente verkenning van complexe familieverstrikkingen, uitgedrukt door muziek van verbazingwekkende kracht. Misschien wel nergens meer dan in de glorieuze muziek voor de incestueuze geliefden Siegmund en Sieglinde.
november
13

La Bayadère (Ballet)

Natalia Makarova's productie van dit 19de-eeuwse klassieke ballet brengt een exotische wereld van tempeldansers en nobele krijgers tot leven.

Het iconisch 19e-eeuws Russisch ballet, La Bayadère, werd oorspronkelijk opgevoerd in het Bolshoi Theater in Sint-Petersburg in 1877 en werd regelmatig uitgevoerd in de voormalige Sovjet-Unie gedurende de 20ste eeuw. Het bleef onbekend in het Westen tot het Kirov Ballet toerde met de scène Kingdom of the Shades in 1961. Natalia Makarova zag La Bayadère als een kind in Leningrad en creëerde deze productie in 1980. Het werd voor het eerst uitgevoerd door The Royal Ballet in 1989.
november
14

Coldplay A Head Full of Dreams

Een van ‘s werelds meest beroemde bands deelt hun verhaal, in hun eigen woorden en voor de eerste keer. Volg Coldplay’s ongeloofelijke reis van een bescheiden begin tot stadion-vullende faam. Dit is de ultieme Coldplay film. Regisseur Mat Whitecross legt live optredens en backstage opnamens vast van de fantastische wereldtour A Head Full of Dreams en combineert dat met opmerkelijk en nog nooit eerder gezien archiefmaterial dat is vastgelegd over een periode van 20 jaar. De film combineert spectaculaire optredens van iconische nummers, zoals Fix you en Viva La Vida, met intieme, achter de schermen momenten die de vriendschap en broederschap van de band onthullen. Slechts één avond in de bioscoop. Mis dit wereldwijde evenement niet.
december
3

De Notenkraker (Ballet)

Dé decemberervaring bij uitstek! The Royal Ballet’s glorieuze productie van De Notenkraker, gecreëerd door Peter Wright in 1984, is de productie par excellence van een tijdloze favoriet van het balletgezelschap.
januari
11

André Rieu Nieuwjaarsconcert 2019

Zie André en zijn Johann Strauss Orchestra in Sydney op het witte doek voor een onvergetelijke filmervaring. Zijn 2019 Nieuwjaarsconcert is SLECHTS TWEE DAGEN te zien op vrijdag 11 en zondag 13 januari.
januari
22

Schoppenvrouw, The Queen of Spades (Opera)

De meest ambitieuze opera van Tsjaikovski krijgt sterbehandeling in de enscenering van Stefan Herheim, met een cast als Eva-Maria Westbroek, Felicity Palmer en Aleksandrs Antonenko.

The Queen of Spades is een opera van Pjotr Iljitsj Tsjajkovski, naar een verhaal van Poesjkin. Het libretto is geschreven door de componist en zijn broer Modest en bestaat uit drie bedrijven (7 tonelen). De première was in 1890, in St. Petersburg. Het werk werd internationaal bekend in 1906, door de uitvoering in de Scala. In Nederland werd het pas in het seizoen 1956-57 voor het eerst opgevoerd. "Schoppenvrouw" word als Tsjajkovski's op één na beste opera beschouwd.
januari
30

La Traviata (Opera)

Richard Eyre's verbluffende productie van Verdi's meest geliefde opera komt terug met sterrensopraan Ermonela Jaho en Angel Blue als Violetta; ook Plácido Domingo en Charles Castronovo zullen hun opwachting maken.
februari
19

Don Quixote (Ballet)

Liefde en vriendschap triomferen in Carlos Acosta's levendige productie van dit oogverblindende ballet.
april
2

La Forza Del Destino (Opera)

Christof Loy regisseert een met sterren bezaaide cast, waaronder Anna Netrebko, Jonas Kaufmann en Christopher Maltman, in Verdi's epische opera, olv Antonio Pappano.
april
30

Faust (Opera)

De meest populaire opera van Gounod komt terug in de verbluffende Parijse productie van David McVicar, met zangers waaronder Michael Fabiano, Diana Damrau en Erwin Schrott.
mei
16

Within the Golden Hour / New Sidi Larbi Cherkaoui / Flight Pattern (ballet)

Het hedendaagse gezicht van The Royal Ballet in heropleving van werken van Wheeldon en Pite en een wereldpremière van Sidi Larbi Cherkaoui.
juni
11

Romeo and Juliet (Ballet)

Shakespeare's gepassioneerde minnaars ontmoeten passie en tragedie in Kenneth MacMillans ballet.

Volg ons