Arts in Cinema

De nieuwe reeks kunstfilms 'Arts in Cinema' vanaf mei 2018 in de Nederlandse bioscopen.

Onder de noemer 'Arts in Cinema' brengt ABC Film Distribution een vijftal bijzondere kunstfilms naar de Nederlandse bioscopen tussen mei en september.
'Arts in Cinema' trapt op 17 mei af met Caravaggio - the Soul and the Blood, een ontroerende reis door het leven, werk en het getormenteerde bestaan van Michelangelo Merisi da Caravaggio, één van de meest controversiële en mysterieuze schilders in de kunstgeschiedenis.
'Caravaggio - the Soul and the Blood' is vanaf 17 mei tot het eind van het jaar in bioscopen door het hele land te zien.

'Caravaggio - the Soul and the Blood' vertelt het verhaal van Caravaggio's kunstwerken met de nadruk op zijn turbulente leven, vol licht en schaduw, contrast en contradicties, geniale ingevingen en wilde uitspattingen, met echo's van zijn persoonlijke ervaringen in zijn meesterwerken.

Caravaggio, een heethoofd met de neiging tot zelfdestructie genoemd, was een revolutionaire kunstenaar en niet altijd even geliefd bij zijn tijdgenoten. Zijn leven (1571 - 1610) was een aaneenschakeling van schandalen. Hij reisde heel Italië door op zoek naar succes en fortuin - en wellicht ook naar zichzelf.
Milaan, Florence, Rome, Napels, Malta: 5 steden, 15 musea en 40 van de beroemdste kunstwerken in de typische stijl van de meester, gefilmd in 8k op de meest adembenemende locaties, in belangrijke musea in Italië en de rest van de wereld waar Caravaggio's werk heden ten dage bewonderd kan worden.

'Caravaggio - the Soul and the Blood' is voorzien van artistiek commentaar door kunsthistoricus en Caravaggio-expert professor Claudio Strinati, professor Mina Gregori, (president van de Roberto Longhi Stichting voor Kunstgeschiedenis Studies) en Rossella Vodret (curator van de 'Dentro Caravaggio' tentoonstelling in het Palazzo Reale in Milaan).

 

juni
3

Caravaggio: The Soul And Blood

Caravaggio – the Soul and the Blood is een ontroerende reis door het leven, het werk en het getormenteerde bestaan van Michelangelo Merisi da Caravaggio, één der meest controversiële en mysterieuze figuren in de kunstgeschiedenis. Het is tevens een van de eerste Italiaanse films die in 8k is opgenomen.

Volg ons