Arts in Cinema

De nieuwe reeks kunstfilms 'Arts in Cinema' vanaf mei 2018 in de Nederlandse bioscopen.

Onder de noemer 'Arts in Cinema' brengt ABC Film Distribution een vijftal bijzondere kunstfilms naar de Nederlandse bioscopen tussen mei en september.
'Arts in Cinema' trapt op 17 mei af met Caravaggio - the Soul and the Blood, een ontroerende reis door het leven, werk en het getormenteerde bestaan van Michelangelo Merisi da Caravaggio, één van de meest controversiële en mysterieuze schilders in de kunstgeschiedenis.
'Caravaggio - the Soul and the Blood' is vanaf 17 mei tot het eind van het jaar in bioscopen door het hele land te zien.

'Caravaggio - the Soul and the Blood' vertelt het verhaal van Caravaggio's kunstwerken met de nadruk op zijn turbulente leven, vol licht en schaduw, contrast en contradicties, geniale ingevingen en wilde uitspattingen, met echo's van zijn persoonlijke ervaringen in zijn meesterwerken.

Caravaggio, een heethoofd met de neiging tot zelfdestructie genoemd, was een revolutionaire kunstenaar en niet altijd even geliefd bij zijn tijdgenoten. Zijn leven (1571 - 1610) was een aaneenschakeling van schandalen. Hij reisde heel Italië door op zoek naar succes en fortuin - en wellicht ook naar zichzelf.
Milaan, Florence, Rome, Napels, Malta: 5 steden, 15 musea en 40 van de beroemdste kunstwerken in de typische stijl van de meester, gefilmd in 8k op de meest adembenemende locaties, in belangrijke musea in Italië en de rest van de wereld waar Caravaggio's werk heden ten dage bewonderd kan worden.

'Caravaggio - the Soul and the Blood' is voorzien van artistiek commentaar door kunsthistoricus en Caravaggio-expert professor Claudio Strinati, professor Mina Gregori, (president van de Roberto Longhi Stichting voor Kunstgeschiedenis Studies) en Rossella Vodret (curator van de 'Dentro Caravaggio' tentoonstelling in het Palazzo Reale in Milaan).

 

augustus
16

RAPHAEL: The Lord of the Arts

augustus
19

Hitler versus Picasso and the Others

Er zijn twee manieren waarop de Nazi’s hun hand wisten te leggen op roofkunst: door elk spoor uit te wissen van de zogenaamde ‘ontaarde kunst’ en door de brutale, systematische diefstal van klassieke en moderne kunst in heel bezet Europa. 80 jaar zijn verstreken sinds het naziregime de ‘ontaarde kunst’ definitief in de ban deed, middels een tentoonstelling in München in 1937 waarbij deze kunst publiekelijk gestigmatiseerd werd. Tegelijkertijd werd een tentoonstelling georganiseerd om ‘pure, Arische kunst’ te verheerlijken. Dit was ‘De Grote Tentoonstelling van Duitse Kunst’.
september
2

Van Gogh: Of Wheat Fields And Clouded Skies

Een nieuwe kijk op Van Gogh, door het erfgoed van de grootste private verzamelaar van kunstwerken van de Nederlandse schilder: Helene Kröller-Müller (1869-1939) die in de vroege 20ste eeuw bijna 300 werken van Van Gogh verkreeg: schilderijen en tekeningen.
september
13

Botticelli: Inferno

De verborgen verhalen achter sommige kunstwerken zijn de meest fascinerende en opwindende, zo veel dat ze zelfs elke beroemde bestseller thriller kunnen overtreffen. Wanneer je de stijl van één van de onbetwiste meesters van de Renaissance, Sandro Botticelli, mengt met de donkere cirkels van de Hel in Dante’s Inferno, is het resultaat een intrigerend plot van dodelijke zonden, gedetailleerde onderzoeken, ontoegangelijke gewelven en ogenschijnlijk onoplosbare enigma's.

Volg ons