Filmprogrammering

La Bohème (opera)

La Bohème (opera)

Omschrijving:
Als Rodolfo, een straatarme dichter, het naaistertje Mimì ontmoet, vallen ze onmiddellijk voor elkaar. Maar hun geluk wordt wreed verstoord als Rodolfo verneemt dat Mimì een dodelijke ziekte heeft.

De befaamde regisseur Richard Jones (Boris Godoenov, Il trittico) tekende voor deze nieuwe productie van Puccini’s La bohème. De opera, een onweerstaanbaar mengsel van humor en tragiek, zoomt in op het leven van een groep jonge kunstenaars die sappelen voor hun bestaan in het artiestenkwartier van het negentiende-eeuwse Parijs. Jones geeft zijn hoogstpersoonlijke, indringende visie op deze geliefde klassieker, die wordt gevisualiseerd door een spectaculaire jaren 1850-setting van Stewart Laing.

Puccini’s romantische verbeelding van het Parijse bohémien-bestaan, gestoffeerd met gedenkwaardige muziek en een alledaagse liefdesgeschiedenis, heeft toeschouwers over de hele wereld diep geraakt en maakt van La Bohème een van de meest geliefde opera’s ooit. De eerste uitvoering vond plaats in 1897 in Covent Garden en is daar sindsdien meer dan vijfhonderd keer te zien geweest.

Italiaans gezongen, met Nederlandse ondertiteling.

Entreeprijs € 17,50.
Wegens grote belangstelling wordt de voorstelling op zondag 8 oktober herhaald (niet Live maar encore).
De entreeprijs zondagochtend is € 15,00.


Reserveer:
Kies voorstelling:
  

Opera:
-
+
à € 17,50
  

Opera/ballet ochtend:
-
+
à € 15,00
la20boheme20low.jpg

Volg ons